Terug

Volg Vandaag Inside

Koninklijke familie ziet Nederlandse waterpolosters winnen van China op Olympische Spelen

Koninklijke familie ziet Nederlandse waterpolosters winnen van China op Olympische Spelen

Olympische Spelen

29 juli 2024, 19:24

De waterpolosters hebben onder toezicht oog van de Koninklijke familie hun tweede groepswedstrijd op de Olympische Spelen van Parijs gewonnen van China met 15-11.

De ploeg van bondscoach Evangelos Doudesis stond halverwege de wedstrijd in het Centre Aquatique nog met 8-5 achter. In de tweede helft kwam Oranje alsnog los. Binnen vier minuten vielen er drie doelpunten en was het gelijk (8-8). In het vierde en laatste kwart liep Nederland tegen een moegestreden Chinese ploeg makkelijk uit.

Maartje Keuning en Sabrina van der Sloot waren de topschutters met drie treffers.

Zaterdag won Oranje al overtuigend van het sterke Hongarije, waardoor de wereldkampioen van 2023 met twee overwinningen zo goed als zeker al geplaatst is voor de kwartfinales.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.