Terug

Volg Vandaag Inside

Bronzen medailles van Nederlandse Olympiërs slijten nú al: 'Hij is groen aan het worden'

Olympische Spelen

12 aug 2024, 19:17

De Nederlandse atleten zijn pas net terug van de Olympische Spelen in Parijs, maar de bronzen medailles beginnen nu al slijtageplekken te vertonen. Dat vertellen verschillende sporters in gesprek met RTL Nieuws.

"Hij heeft er wel beter uitgezien ja", vertelt roeier Simon van Dorp die de plak tien dagen geleden in ontvangst nam. "Je ziet wel dat hij een paar leuke avonden heeft gehad", doelt hij op twee huldigingen en de sluitingsceremonie van de Olympische Spelen. "Hij is een beetje groen aan het worden. Het gaat heel hard. Ik denk dat als ik hem later aan mijn kleinkinderen laat zien, hij er niet meer uitziet zoals nu."

Ook de bronzen medaille van kitefoilster Annelous Lammerts ziet er na drie dagen al niet meer zo mooi uit. "De dag na de huldiging zag ik al dat er een laagje vanaf kwam. Daaronder heeft het een hele gehavende kleur."

De plak van windsurfer Luuc van Opzeeland heeft ook kuren vertelt hij aan RTL Nieuws. "Het lijkt alsof ze er een laklaag overheen hebben gedaan die loslaat." Vooral de kant met de tekening van zijn medaille slijt snel. "Alle winnaars van bronzen medailles hebben het. Ik ken geen enkele bronzen medaille die nog netjes is. We hadden het gewoon beter moeten doen denk ik", grapt hij. De zilveren en gouden medailles zouden in betere staat zijn.

Niet alleen de Nederlandse atleten met een bronzen medaille zouden hier last van hebben. Ook de bronzen kleur van de medaille van de Amerikaanse skateboarder Nyjah Huston begon na een week al af te bladderen. Bekijk de beelden hieronder.

De organisatie van de Olympische Spelen in Parijs is op de hoogte van het probleem en zei onlangs tegen het Amerikaanse TIME dat beschadigde medailles kunnen worden omgeruild.

Valentijn Driessen noemde de Olympische Spelen onlangs 'het feest van de B-sporten' in De Oranjezomer. Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.