Terug

Volg Vandaag Inside

Verstappen rijdt in Italië de slechtste kwalificatie van het jaar

Formule 1

31 aug 2024, 17:20

Max Verstappen heeft bij de Grand Prix van Italië genoegen moeten nemen met een zevende plaats. De regerend wereldkampioen kwam met zijn Red Bull niet tot een heel snelle ronde in de derde kwalificatiesessie. Het is Verstappen zijn slechtste kwalificatie van het jaar.

De poleposition is net als een week eerder in de Dutch Grand Prix voor Lando Norris. Naast hem staat teamgenoot Oscar Piastri.

Verstappen gaf 0,695 seconde toe op Norris, die in zijn laatste ronde ook zijn eerdere tijd niet wist te verbeteren. Piastri was 0,109 langzamer dan zijn Britse teamgenoot. George Russell zette in de Mercedes op 0,113 de derde tijd neer. Naast hem staat zondag Charles Leclerc in de Ferrari.

Verstappen moet vertrekken vanaf de vierde startrij met naast hem teamgenoot Sergio Pérez. In de rij ervoor staan Carlos Sainz in de Ferrari en Lewis Hamilton in de Mercedes.

René blikte vorige week in Vandaag Inside terug op het Formule 1-weekend in Zandvoort: "Zonde dat het autootje van Max niet harder gaat." Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Foto Verstappen: xEibner-Pressefoto/AnnikaxGrafx EP_AGF

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.