Terug

Volg Vandaag Inside

Kritiek op Wilhelmus door Duncan Laurence: 'Verschrikkelijk, dit is het volkslied vern**ken'

Formule 1

26 aug 2024, 09:36

Duncan Laurence zong zondagmiddag het Wilhelmus voor aanvang van de Grand Prix van Zandvoort. Rutger Castricum liet zich bij De Oranjezondag kritisch uit over de uitvoering van de zanger. Zie video hierboven.

Na het zien van de beelden stak Rutger zijn mening niet onder stoelen of banken: "Dit is toch verschrikkelijk?! Dit is het volkslied vern**ken! Dit is: kijk mij eens, hoe goed ik kan zingen. Ik vind het verschrikkelijk. Doe het volkslied gewoon zoals het volkslied is."

Hélène Hendriks was het met Rutger eens: "Ik hou er ook niet zo van. Vorig jaar had je André Rieu, en dat vond ik heel mooi." Roos Schlikker zei over de uitvoering van Duncan Laurence: "Het werkt een beetje op m'n lachspieren, omdat hij het heel gevoelig zingt. Het voelt een beetje gek."

Jack van Gelder was wél te spreken over het Wilhelmus, gezongen door Duncan Laurence: "Ik vond het mooi. Ik vond het écht een prachtige uitvoering van het volkslied."

Bekijk de volledige reactie van De Oranjezondag-tafel op het Wilhelmus in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.