Terug

Volg Vandaag Inside

Grand Prix op Zandvoort na 2025 op losse schroeven

Formule 1

26 juli 2024, 19:21

Het is vooralsnog onduidelijk of er na 2025 nog een Formule 1-race wordt verreden op Circuit Zandvoort. Dat bevestigt Dutch Grand Prix-directeur Robert van Overdijk in gesprek met De Telegraaf.

Van Overdijk geeft onder meer dat het risicogehalte op dit moment te groot is, om nu al 'ja' te zeggen tegen een contractverlenging. "Op dit moment zijn de risico’s te groot, maar we doen er natuurlijk alles aan om te kijken of een race na 2025 alsnog mogelijk is", zegt Van Overdijk. "We zitten niet in zak en as, maar het is wel duidelijk dat de situatie precair is. Aan onze relatie met de Formule 1 ligt het niet, want die is nog steeds fantastisch. Maar ik hoop dat iedereen in Nederland ook beseft dat het organiseren van zo’n groot evenement in ons land geen vanzelfsprekendheid is. Het is ons de afgelopen jaren gelukt met dank aan een aantal partijen, die hun nek hebben durven uit te steken."

De Dutch Grand Prix-directie zal ook na de aankomende Grand Prix in Zandvoort op 31 augustus geen duidelijkheid kunnen geven. Het heeft onder meer te maken met partners, sponsoren en de kaartverkoop voor de race van volgend jaar, waardoor er een betere inschatting kan worden gemaakt richting de toekomst. Daarnaast baart de voor 2026 geplande btw-verhoging op toegangskaartjes, van 9 naar 21 procent, ook veel zorgen.

Robert Doornbos reageert bij De Oranjezomer op de frustratie bij Max Verstappen tijdens en na de GP van Hongarije. Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.