Terug

Volg Vandaag Inside

Tien plaatsen gridstraf voor Max Verstappen bij Grote Prijs van België

Formule 1

26 juli 2024, 14:28

Max Verstappen heeft voor de Grote Prijs van België tien plaatsen gridstraf gekregen. De regerend wereldkampioen van Red Bull wisselde voor het weekend op Spa-Francorchamps opnieuw zijn motor, waarmee hij zijn jaarlimiet van vier krachtbronnen heeft overschreden.

Verstappen speculeerde donderdag al over het wisselen van zijn motor in België. Hij dacht dat het beter was een gridstraf voor een motorwissel te pakken op een circuit als Spa-Francorchamps dan op circuits waar het lastiger is om in te halen.

"Bepaalde circuits zijn gunstiger dan andere", zei de Red Bull-coureur over een mogelijke gridstraf. "Op een stratencircuit, waar inhalen moeilijker is, willen we geen straf voor de motor." Hij noemde het daarom waarschijnlijk om het in België te doen.

Verstappen reed vrijdag tijdens de eerste vrije training de snelste tijd. Om 17.00 uur staat de tweede vrije training op het programma.

Sander de Kramer bracht onlangs een bijzonder item uit zijn 'rariteitenkabinet' mee naar de studio van De Oranjezomer: "Een band waarmee hij in 2021 kampioen is geworden!"

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.