Terug

Volg Vandaag Inside

Turkse voetbalbond stapt naar CAS om schorsing Demiral

EK voetbal

5 juli 2024, 13:27

De Turkse voetbalbond is het niet eens met de schorsing van Merih Demiral door de UEFA en stapt daarom naar het CAS. Dat melden diverse Turkse media. Het sporttribunaal belooft de zaak nog voor de kwartfinale met Oranje zaterdagavond af te handelen.

De 26-jarige verdediger is door de UEFA twee wedstrijden geschorst omdat hij in de vorige wedstrijd tegen Oostenrijk een 'wolvengroet' bracht. Dat is een symbool van de ultranationalistische Turkse groepering Grijze Wolven. De Europese voetbalbond vindt dat hij door het maken van het gebaar de regels overtreden heeft. De Turkse autoriteiten zijn het daar niet mee eens.

Nederland speelt zaterdag om 21.00 uur tegen Turkije in Berlijn.

Johan Derksen denkt dat Turkije geen problemen op zal leveren voor Oranje: "Ze zijn denk ik minder dan Roemenië." Bekijk het in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.