Terug

Volg Vandaag Inside

Spanje is eerste finalist op EK voetbal na winst op Frankrijk

EK voetbal

9 juli 2024, 22:48

Spanje heeft zich als eerste land verzekerd van een plek in de finale van het EK voetbal. De Spanjaarden versloegen in München Frankrijk met 2-1.

Zondag neemt Spanje het in de eindstrijd op tegen de winnaar van het duel tussen Oranje en Engeland. De finale wordt gespeeld in Berlijn en begint om 21.00 uur.

Randal Kolo Muani zette de Fransen in de negende minuut op voorsprong, maar nog binnen een half uur had Spanje al de leiding. Lamine Yamal maakte in de 21e minuut gelijk en Dani Olmo schoot vier minuten later de 2-1 binnen. De 16-jarige Yamal werd met zijn doelpunt de jongste doelpuntenmaker ooit op een Europees kampioenschap.

Spanje won het EK in 2008 en 2012. Op het vorige EK was Italië in de halve finales na strafschoppen te sterk.

Woensdagavond komt het Nederlands elftal in actie tegen Engeland. Noa Vahle ging in aanloop naar de halve finale in gesprek met Harry Kane. Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.