Terug

Volg Vandaag Inside

Robert Lewandowski mist EK-duel met Oranje

Robert Lewandowski mist EK-duel met Oranje

EK voetbal

11 juni 2024, 14:30

Sterspeler Robert Lewandowski van Polen mist de wedstrijd tegen het Nederlands elftal op het EK voetbal. Dat meldt de voetbalbond van Polen. De aanvaller liep maandag in de oefeninterland tegen Turkije (2-1-winst) een spierscheuring op.

"We doen er alles aan zodat Robert in de tweede wedstrijd, tegen Oostenrijk, kan spelen", verklaarde bondscoach Michal Probierz. De spits viel tegen Turkije in de eerste helft uit, vlak nadat collega-aanvaller Karol Swiderski al geblesseerd was geraakt bij het juichen na een doelpunt.

Swiderski en Pawel Dawidowicz, die evenmin ongeschonden uit het duel kwam, werden een dag later ook onderzocht. "Dawidowicz heeft een verrekte dijbeenspier. In het geval van Swiderski bracht het onderzoek een verstuiking van het enkelgewricht zonder noemenswaardige schade aan het licht", verklaarde de teamarts in een update op X. "Na behandeling moeten beide spelers binnen drie tot vier dagen weer volledig trainen."

Naast Lewandowski mist Polen tegen Nederland ook aanvaller Arkadiusz Milik. De oud-Ajacied liep vrijdag een blessure op tijdens het oefenduel met Oekraïne en moest een streep zetten door het hele EK.

Oranje en Polen spelen zondag hun eerste wedstrijd op het EK in Hamburg. Frankrijk en Oostenrijk zijn de andere landen in de poule.

Foto Robert Lewandowski: Anna Klepaczko/Newspix via ZUMA Press

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.