Terug

Volg Vandaag Inside

Oranje volgens databureau derde op lijst van kanshebbers voor Europese titel

EK voetbal

27 juni 2024, 08:44

Het Nederlands elftal is gestegen op de lijst van kanshebbers voor de Europese titel voetbal. Sportdatabureau Nielsen's Gracenote schat de kans inmiddels op 11,6 procent dat Oranje Europees kampioen wordt. Alleen Spanje (17,0 procent) en Duitsland (12,8 procent) zouden betere papieren hebben.

Nederland stelde zwaar teleur in de laatste verloren groepswedstrijd tegen Oostenrijk (2-3). De ploeg van bondscoach Ronald Koeman zit als nummer 3 van de groep aan de andere kant van het speelschema dan sterke landenploegen als Spanje, Duitsland, Frankrijk, Portugal en België.

Nederland stuit komende dinsdag op Roemenië in de achtste finales. De winnaar van die wedstrijd ontmoet Oostenrijk of Turkije bij de laatste acht.

Johan Derksen vindt dat het Nederlands Elftal en de KNVB zich schandalig gedragen tegenover het Oranje-legioen, vertelde hij woensdagavond bij Vandaag Inside Oranje. Bekijk het in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.