Terug

Volg Vandaag Inside

Noppert: 'De eerste keer dat Oranje het volkslied ging zingen, dacht ik: klote'

EK voetbal

10 juli 2024, 16:46

Andries Noppert moest wel even moest slikken toen het Nederlands elftal het volkslied zonder hem zong op het EK in Duitsland. Dat vertelt de keeper in gesprek met Voetbal International.

"De eerste keer dat ze het volkslied gingen zingen, toen dacht ik wel even: klote, wel jammer", begint Noppert. De doelman was tijdens het WK in Qatar de eerste keuze van bondscoach Louis van Gaal, maar is inmiddels zijn plaats in de selectie kwijtgeraakt. "Je wil er graag bij zijn natuurlijk. Maar ja, het is ook begrijpelijk, als je het niet goed doet. Ik vind het nu weer leuk om het te volgen en mooi om te zien dat het goed gaat."

Noppert merkt dat de Oranjesupporters na de nederlaag tegen Oostenrijk ook echt weer achter de selectie zijn gaan staan. "We waren met z’n allen heel negatief na die nederlaag tegen Oostenrijk, maar dat hebben ze kunnen omdraaien naar iets positiefs. We moeten er nu ook achter blijven staan met z’n allen. Dan zie je wat voor fantastische binding dat kan creëren tussen publiek en spelers. Dat is het mooiste wat er is."

Volgens de doelman van Heerenveen heeft het Nederlands elftal wel een beetje geluk gehad op het EK. "Maar zonder geluk vaart niemand wel. Als je derde wordt en aan die kant van het schema terechtkomt, dan geeft dat nog geen garantie voor succes, maar ze doen het wél goed."

Het Nederlands elftal speelt woensdagavond in Dortmund tegen Engeland om een plek in de finale van het EK-voetbal. In Vandaag Inside Oranje waagden René, Wilfred en Johan zich aan een voorspelling. Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.