Terug

Volg Vandaag Inside

Lofzang voor Jerdy Schouten: 'Kennen wij Frenkie de Jong nog?'

EK voetbal

24 juni 2024, 10:59

Jan van Halst is lovend over de optredens van Jerdy Schouten in het Nederlands elftal. De voormalig commissaris van Ajax is van mening dat de middenvelder niet meer weg te denken is uit de basis van Oranje.

"Het klinkt een beetje gek, maar kennen wij Frenkie de Jong nog?", begint van Halst bij Ziggo Sport over de geblesseerde FC Barcelona-middenvelder. "Natuurlijk, ik zeg dat met een knipoog, maar als je Jerdy Schouten nou ziet voetballen... Zo snel, één keer raken. Nauwelijks balverlies, snel het spel verplaatsen. Ik vind het echt een openbaring. Hoe hij zich zo snel staande heeft gehouden."

Van Halst zou Schouten altijd als eerste op het formulier zetten voor de basisopstelling van Oranje. "Hij heeft de vorm vanuit PSV meegenomen naar het Nederlands elftal", vervolgt Van Halst. "Ja, hij is echt niet meer weg te denken. Als ik bondscoach zou zijn, dan zou ik hem als eerste op het formulier zetten. Het is natuurlijk een cruciale positie. Hij is daar echt een openbaring voor mij", aldus Van Halst.

Jerdy Schouten vertelde eerder in gesprek met Noa Vahle over zijn fitheid, zijn gevoel over het Nederlands elftal op het EK en zijn hoogzwangere vrouw. Bekijk het terug in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.