Terug

Volg Vandaag Inside

Koeman kiest ook tegen Turkije voor Bergwijn

EK voetbal

6 juli 2024, 20:00

Het Nederlands elftal begint de kwartfinale tegen Turkije op het Europees kampioenschap voetbal met een ongewijzigd basiselftal. De inzetbaarheid van Steven Bergwijn was niet helemaal zeker, omdat de rechtsbuiten knieklachten overhield aan de met 3-0 gewonnen achtste finale tegen Roemenië.

Bergwijn bleek zaterdag tijdens de zogenoemde activatietraining fit genoeg om te starten. De Ajacied maakte tegen de Roemenen pas zijn eerste minuten van het toernooi. Donyell Malen verving Bergwijn, omdat hij klachten kreeg, halverwege.

Spits Memphis Depay en Cody Gakpo, de gedeeld topscorer van het EK, zijn de andere aanvallers. Op het middenveld kiest bondscoach Ronald Koeman weer voor de controleurs Jerdy Schouten en Tijjani Reijnders en Xavi Simons als aanvallende middenvelder.

Doelman Bart Verbruggen heeft de verdedigers Denzel Dumfries, Stefan de Vrij, aanvoerder Virgil van Dijk en Nathan Aké voor zich staan. Dumfries, Schouten, Joey Veerman en Malen missen een eventuele halve finale als ze een gele kaart krijgen. Zij kregen eerder dit EK al geel.

Bij Turkije ontbreken de geschorste Merih Demiral, Orkun Kökcü en Ismail Yüksek. Samet Akaydin, Hakan Calhanoglu en Salih Özcan zijn hun vervangers. Ferdi Kadioglu, geboren in Arnhem, start weer als linksback.

Opstellingen: Nederland: Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk en Aké; Schouten, Simons en Reijnders; Bergwijn, Depay en Gakpo.

Turkije: Günok; Müldür, Bardakci, Akaydin en Kadioglu; Özcan en Ayhan; Yilmaz, Calhanoglu en Yildiz; Güler.

Jan Boskamp is positief gestemd over de EK-route van het Nederlands elftal: "We gaan naar de finale!" Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.