Terug

Volg Vandaag Inside

Gakpo en Malen schieten Oranje naar kwartfinales EK

EK voetbal

2 juli 2024, 19:56

Het Nederlands elftal heeft zich met de winst op Roemenië verzekerd van een plek bij de laatste acht op het EK. Cody Gakpo maakte na twintig minuten de 0-1, waarna Donyell Malen in de 83e minuut verantwoordelijk was voor de 0-2 en in de blessuretijd de eindstand bepaalde: 0-3.

De ploeg van Ronald Koeman kwam in de groepsfase vaak op achterstand, maar opende in de achtste finale tegen Roemenië zelf de score.

In het openingsduel met Polen kwam Oranje in de zestiende minuut op achterstand door een doelpunt uit een corner van Adam Buksa. Dankzij Gakpo en Wout Weghorst, die scoorde in de slotfase, won Nederland alsnog: 1-2.

De tweede wedstrijd tegen Frankrijk eindigde in 0-0. In het derde groepsduel met Oostenrijk kwam de ploeg van Koeman tot drie keer toe op achterstand en verloor met 3-2.

Oranje speelt zaterdag om 21.00 uur in de kwartfinales in Berlijn tegen Oostenrijk of Turkije. Die twee landen treffen elkaar later op dinsdag in de laatste achtste finale.

Johan Derksen vertelde afgelopen week over een interland, waarin René van der Gijp op z'n zachts gezegd niet al te best speelde. "Beenhakker zei: ik selecteer hem nooit meer!" Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.