Terug

Volg Vandaag Inside

Luuk de Jong heeft geen spijt van bedanken voor het Nederlands elftal

EK voetbal

2 juli 2024, 19:28

Luuk de Jong vertelt in gesprek met De Telegraaf dat hij geen spijt heeft van zijn keuze om te bedanken voor het Nederlands elftal.

“Ik heb een weloverwogen keuze gemaakt”, begint De Jong over de definitieve keuze die hij in maart heeft gemaakt om zich niet meer beschikbaar te stellen voor het Nederlands elftal. "Dat gevoel van willen meedoen had ik helemaal niet. Je kijkt wel met een bepaald oog naar hoe ze spelen, ook omdat je veel jongens goed kent."

Ondanks het verloren EK-duel met Oostenrijk (2-3), denkt De Jong wel dat het Nederlands elftal nog ver kan komen op het eindtoernooi. "Als ze vanaf nu de goede weg inslaan, kan Oranje het nog heel ver schoppen. Dat is wat ik hoop voor de jongens en ook voor de fans."

De Jong spreekt zich ook uit over de kritiek op Joey Veerman na zijn 'offday' tijdens de wedstrijd met de Oostenrijkers. "Het is een geweldige voetballer. Dat hij dan een keer zo’n dramatische wedstrijd speelt, kan gebeuren. Het overkomt je soms. Iedereen heeft wel een paar keer in zijn carrière een wedstrijd dat het allemaal niet meezit. Het lukte deze keer helemaal niet. Dan word je ook nog voor de rust gewisseld. Topsport is keihard, maar Veerman komt er wel overheen en gaat straks weer gewoon lekker voetballen."

René van der Gijp trok onlangs in Vandaag Inside Oranje zijn conclusie na de 'totale offday' van Joey Veerman. "Dit kost hem een transfer!" Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.