Terug

Volg Vandaag Inside

Erik ten Hag looft Oranje-speler Xavi Simons: ‘Zijn drive en pure passie is bijna on-Nederlands’

EK voetbal

13 juli 2024, 14:23

Erik ten Hag blikt in gesprek met het Algemeen Dagblad terug op de halve finale tussen Nederland en Engeland (1-2) op het EK en is onder meer lovend over het niveau van Xavi Simons.

Ondanks dat Ten Hag teleurgesteld was in de uitslag van de halve finale tussen Nederland en Engeland is hij van mening dat The Three Lions wel terecht hebben gewonnen. "Over de hele wedstrijd gezien had Engeland de beste kansen. Het was een wedstrijd op hoog niveau. Niet zo hoog als Frankrijk - Spanje, maar wel echt een halve finale. Na rust kwam Oranje beter in de wedstrijd en voelde je in het laatste gedeelte dat één moment van klasse het verschil zou gaan maken. En dan moet je eerlijk zijn: die klasse heeft Engeland nu eenmaal meer in zijn selectie dan Nederland."

De trainer van Manchester United denkt dan ook dat de halve finale op het EK het maximaal haalbare was met deze Oranje-selectie: "Als je een beetje uitzoomt, was dit denk ik een goede, reële afspiegeling. Achterin heb je echt kwaliteit, ook in de breedte. Bart Verbruggen deed het echt geweldig, maar om het EK te winnen heb je eigenlijk in alle linies topkwaliteit nodig."

Ten Hag vond Tijani Reijnders en Jerdy Schouten op het middenveld van Oranje heel goed spelen, maar genoot ook echt van Simons: "De drive die hij heeft, de passie waarmee hij ballen verovert en situaties herkent: top. Zijn enorme drive ook. Dat is bijna on-Nederlands. Daarin zie je volgens mij terug dat hij in het buitenland is opgeleid. Hij heeft een haast Zuid-Europese verbetenheid in zijn spel."

René van der Gijp zei onlangs in Vandaag Inside Oranje dat hij Xavi Simons in een misplaatste rol in het Nederlands elftal ziet: "Op die leeftijd kan je helemaal geen nationaal elftal dragen." Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Foto Erik ten Hag: David Klein/Sportimage/Cal Sport Media Foto Xavi Simons: xSebastianxRäppold/MatthiasxKochx

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.