Terug

Volg Vandaag Inside

EK-wedstrijden van Oranje ook te volgen voor blinden en slechtzienden

EK voetbal

4 juni 2024, 11:19

Het komende EK voetbal is voor Nederlandse en Belgische blinden en slechtzienden ook te volgen. Alle wedstrijden van Oranje en België, de halve finales en de finale worden voorzien van audiodescriptie, waarbij een stem beschrijft wat te zien is. Het is voor het eerst dat NOS dat doet bij een groot voetbaltoernooi. Dat werd maandag bekendgemaakt tijdens de presentatie van de programma's van komende zomer.

Chris Wobben is een van de commentatoren bij de NOS. "Geweldig dat we op deze manier het EK toegankelijk kunnen maken voor iedere voetballiefhebber. Ik kijk ook uit naar de samenwerking met onze Belgische collega's. Toch is er ook wel wedstrijdspanning. Ik heb ervaring met commentaar op de blindentribune bij AZ. Maar het is een andere manier van commentaar geven, en op het hoogste podium: het EK voetbal. Het is een fantastische uitdaging waar ik enorm veel zin in heb."

Valentijn Driessen gaf onlangs in Vandaag Inside aan weinig vertrouwen te hebben in de kansen van het Nederlands elftal op het EK-Voetbal. Bekijk de beelden bovenaan deze pagina!

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.