Terug

Volg Vandaag Inside

Brian Brobbey staakt training Oranje na botsing met Matthijs de Ligt

EK voetbal

12 juni 2024, 16:26

Brian Brobbey heeft de training van het Nederlands elftal in Wolfsburg iets eerder verlaten. De spits van Ajax liep naar de kleedkamer, nadat hij in botsing was gekomen met Matthijs de Ligt.

De 22-jarige Brobbey bleef na een duel met de verdediger van Bayern München even op de grond zitten en greep naar zijn linkervoet. Het was niet te zien of de aanvaller pijn had toen hij het veld verliet. Een dokter en de fysiotherapeut volgden hem naar de kleedkamer. Brobbey miste afgelopen seizoen een aantal duels van Ajax door aanhoudende hamstringklachten.

Brobbey verscheen vorige week aan de aftrap voor Oranje in het oefenduel met Canada (4-0), maar bondscoach Ronald Koeman ziet hem voorlopig niet als basisspeler voor de duels op het EK. Het Nederlands elftal speelt zondag tegen Polen de eerste groepswedstrijd van de Europese eindronde. Daarna volgen ontmoetingen met Frankrijk (21 juni) en Oostenrijk (25 juni).

Koeman mist op het EK de geblesseerde Frenkie de Jong en Teun Koopmeiners, die maandag definitief afhaakten. Ook de gekwetste Marten de Roon, Mats Wieffer en Quinten Timber zijn niet voldoende fit om in Duitsland in actie te komen.

Brian Brobbey koos afgelopen zaterdag in Wij Houden van Oranje zijn favoriete Oranje-spits: "Hij was natuurlijk ook mijn mentor bij Ajax!" Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.