Terug

Volg Vandaag Inside

Bondscoach Hongarije hekelt Makkelie en VAR: 'Wat de scheidsrechter vanavond deed...'

EK voetbal

19 juni 2024, 22:07

Bondscoach Marco Rossi van Hongarije was na de nederlaag van zijn ploeg tegen Duitsland niet te spreken over de arbitrage. Hij verweet scheidsrechter Danny Makkelie met twee maten te meten in de wedstrijd die de Duitsers met 2-0 wonnen.

De Duitsers kwamen in de eerste helft op voorsprong door een schot van Jamal Musiala op aangeven van Ilkay Gündogan. Vlak daarvoor had Gündogan een duw uitgedeeld aan de Hongaarse verdediger Willi Orban. De spelers en coach van Hongarije zagen daarin een overtreding, maar Makkelie liet doorspelen waardoor Musiala kon scoren. De videoscheidsrechter keurde het doelpunt ook goed.

"De scheidsrechter keurde een doelpunt goed na een duw op Orban", zei Rossi. "In de tweede helft bij een vergelijkbare duw tegen Andrich floot hij wel voor een overtreding. Ik heb in mijn carrière als speler en als coach nooit geklaagd of naar excuses gezocht, maar wat de scheidsrechter vanavond deed... hij mat met twee maten."

Rossi hekelde ook de VAR die niet had ingegrepen. "Ik denk dat Duitsland toch wel gewonnen had, maar de scheidsrechter was de slechtste op het veld", zei de Italiaan.

Hugo Borst constateerde eerder bij Veronica Offside dat Danny Makkelie een vorm van medelijden had met Ajax in de wedstrijd tegen Feyenoord. Bekijk het terug in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.