Terug

Volg Vandaag Inside

Portugal pakt door ex-Ajacied Conceição in blessuretijd drie punten tegen Tsjechië

EK voetbal

18 juni 2024, 23:07

In de stromende regen in Leipzig heeft Portugal op het EK voetbal ternauwernood puntenverlies weten te voorkomen. De eerste groepswedstrijd tegen Tsjechië werd door de ingevallen Francisco Conceição in blessuretijd beslist: 2-1. Voor rust vielen er geen doelpunten en dat was voor het eerst deze eindronde.

In die eerste helft had Portugal het meeste balbezit zonder veel kansen te creëren. Wel was Cristiano Ronaldo tijdens zijn zesde EK-deelname een paar keer dicht bij de 1-0. Vooral na ruim een halfuur kreeg de 39-jarige vedette een goede mogelijkheid. Op de rand van buitenspel schoot hij na een steekpass van Bruno Fernandes op de Tsjechische doelman Jindrich Stanek.

Na de pauze hadden de Portugezen aanvankelijk opnieuw de overhand met onder meer een kopkans voor Ronaldo. Toch viel de treffer verrassend aan de andere kant. Lukas Provod kreeg de bal op de rand van het zestienmetergebied voor zijn voeten en knalde via de binnenkant van de paal raak. Niet veel later stond het alweer gelijk na een ongelukkige eigen goal van Robin Hranac.

Tsjechië, met Feyenoorder Ondrej Lingr inmiddels in de ploeg, leek in het restant het meest tevreden met een gelijkspel. Portugal drong aan en maakte vlak voor tijd de 2-1. De arbitrage annuleerde echter het kopdoelpunt van Diogo Jota, omdat Ronaldo even daarvoor net buitenspel stond. De 2-1 viel alsnog in blessuretijd, door toedoen van invaller en voormalig Ajacied Conceição.

Portugal vervolgt het EK zaterdag met een wedstrijd tegen Turkije, terwijl de Tsjechen diezelfde dag in actie komen tegen Georgië. De Turken wonnen eerder op de dag met 3-1 van de Georgiërs.

Bas Nijhuis vertelde onlangs in de Vandaag Inside Oranje Quiz een mooie anekdote over onderonsje met Cristiano Ronaldo: "Een hele leuke vent". Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.