Terug

Volg Vandaag Inside

Bas Nijhuis geeft uitleg over afgekeurd doelpunt van Simons tegen Frankrijk: 'Honderd procent terecht'

EK voetbal

22 juni 2024, 13:12

Volgens Bas Nijhuis is het doelpunt van Xavi Simons tegen Frankrijk terecht afgekeurd wegens hinderlijk buitenspel van Denzel Dumfries. Dat heeft Bas na het duel laten weten tegenover ESPN-presentator Jan Joost van Gangelen.

"Zuiver buitenspel, knap gezien op het veld", zegt Bas. "Te dicht op de keeper, dus sowieso hinderlijk. Ja, de grensrechter heeft goed opgelet. Honderd procent terecht afgekeurd."

Bas liet zich ook kort uit op zijn Instagram-pagina: "In buitenspelpositie staan en de doelman beïnvloeden. De doelman let op de aanvaller en kan bijvoorbeeld niet duiken naar de bal. Voor mij: offside."

"Mocht Dumfries nu achter de doelman staan", vervolgt Bas. "Bijvoorbeeld bij de doelpaal, en dus niet in het gezichtsveld van de doelman, dan is het een andere situatie", vervolgt Bas bij het bekijken van de beelden (zie onderstaande video). Maar zoals hier: offside", aldus Bas.

Bas Nijhuis sprak zich eerder bij Vandaag Inside Oranje uit over de kritiek op zijn collega-scheidsrechter Danny Makkelie na het EK-duel tussen Duitsland en Hongarije (2-0) niet terecht.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.