Terug

Volg Vandaag Inside

Oostenrijk verslaat Polen op EK en komt op gelijke hoogte met Oranje

EK voetbal

21 juni 2024, 19:59

Oostenrijk heeft de eerste overwinning geboekt op het EK voetbal. In de groep van Nederland won de ploeg van bondscoach Ralf Rangnick in Berlijn met 3-1 van Polen.

Oostenrijk heeft na de zege 3 punten, net als Nederland en Frankrijk, die later vrijdag nog tegen elkaar spelen. Oostenrijk neemt het op 25 juni in Berlijn op tegen Nederland. Polen, dat nog zonder punten is, speelt op hetzelfde moment de laatste groepswedstrijd in Dortmund tegen Frankrijk.

Polen en Oostenrijk hadden beide hun eerste groepswedstrijd verloren. Nederland versloeg Polen met 2-1 en Frankrijk won door een eigen doelpunt van Maximilian Wöber met 1-0 van Oostenrijk.

Bondscoach Rangnick van Oostenrijk had een basisplaats voor Feyenoorder Gernot Trauner. Die kreeg de bal perfect voorgezet door Phillipp Mwene en kopte in de negende minuut de openingstreffer binnen.

De Polen die waren begonnen zonder sterspeler Robert Lewandowski, moesten zich herpakken en hadden daar even de tijd voor nodig. Na een half uur kon Krzysztof Piatek met een intikker uit de rebound voor de gelijkmaker zorgen, nadat een schot van Jan Bednarek tegen Trauner aan was gegaan. Marcel Sabitzer kreeg daarna nog kansen voor Oostenrijk.

Lewandowski maakte zich na bijna een uur klaar om in te vallen. Bij Oostenrijk moest Trauner eraf met een blessure. Vlak daarna werd Christoph Baumgartner goed aangespeeld door Alexander Prass en kon rechts van doelman Wojciech Szczesny raak schieten. Na een verre uittrap van doelman Patrick Pentz en ongelukkig wegkoppen van de Polen kon Sabitzer alleen op de keeper af. Het lichte contact met Szczesny was voldoende om naar de grond te gaan, waarop Marko Arnautovic de strafschop binnenschoot.

Cody Gakpo was na afloop van de 2-1 zege van Oranje op Polen lovend over de Oranje-fans. Bekijk zijn reactie terug in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.