Terug

Volg Vandaag Inside

Wim Kieft hekelt Erik ten Hag: 'Realiteitszin verloren, kan beter je mond houden'

Buitenlands voetbal

1 juni 2024, 10:52

Wim Kieft heeft in zijn nieuwe column voor De Telegraaf zijn ergernis uitgesproken over Manchester United-trainer Erik ten Hag en Pepijn Lijnders, de nieuwe trainer van Salzburg. "Dit duo denkt even zijn gelijk te moeten halen waarbij ze iedere realiteitszin uit het oog zijn verloren", aldus Wim.

Wim vindt dat Ten Hag momenteel niet in de positie is om iets over anderen te zeggen, wat hij eerder deze maand deed in een uitgebreid interview met Voetbal International. "Terwijl je je handen vol hebt aan Manchester United, een klus waar je bezig bent je aan te vertillen, lees je als Ten Hag onderhand ook nog even iedereen de les. Bij Ajax snappen ze er niets van", zegt Wim. "Marc Overmars had als een heilige behandeld moeten worden. Het is niet Ajax, maar Overmars die grensoverschrijdend bezig is geweest. Die misdragingen kan je als club niet over je kant laten gaan, maar daar denkt Ten Hag dus anders over weten we nu."

"Bij FC Utrecht trof hij eerder een puinhoop aan en daar heeft hij toch maar mooi even orde op zaken gesteld terwijl Ten Hag de complimenten voor het werk van Arne Slot bij Feyenoord nogal overdreven vond", vervolgt Wim. "Om daar aan toe te voegen dat hij bij Manchester United begon bij een club die op zijn achterste lag, terwijl Slot in een gespreid bedje komt bij Liverpool. Waarom zeg je zoiets? Maak je na twee bijzonder magere seizoenen druk om jezelf en Manchester United in plaats van anderen de les te lezen."

Vervolgens spreekt Wim zijn frustratie uit over Pepijn Lijnders. "Lijnders is als een pseudo-Klopp zodanig in zichzelf gaan geloven, dat het lachwekkend is. Z’n ego is met hem aan de haal gegaan. Liverpool was niet alleen het project van Klopp, maar ook de trots van Pepijn. Met al zijn wijsheden mag Lijnders bij Red BullSalzburg bewijzen nu wel op eigen benen te kunnen staan zonder de bescherming van Klopp", aldus Wim.

Valentijn Driessen verwacht dat Manchester United-trainer Erik ten Hag aan zijn laatste dagen bezig is bij de Engelse club. Dat zei de chef voetbal van De Telegraaf bij De Oranjezomer. Bekijk het terug in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.