Terug

Volg Vandaag Inside

Memphis verklaart keuze voor transfer naar Brazilië: 'Dit is het Mekka van het voetbal'

Buitenlands voetbal

12 sep 2024, 19:16

Memphis Depay heeft tegenover de Braziliaanse media een verklaring gegeven voor zijn transfer naar Corinthians. De 30-jarige spits ziet de stap als een logische vervolgstap in zijn carrière.

"Voor mij is het heel simpel. Ik ben opgegroeid in Nederland met Afrikaanse roots, ik ken de competitie in Europa en ik heb voor veel teams gespeeld en alles gezien. Toen ik wat ouder werd – inmiddels ben ik 30 – vroeg ik mezelf af: Wat kan ik doen om gelukkiger te zijn?”, reageerde Memphis op een vraag tijdens zijn eerste persconferentie, geciteerd door ESPN.

Het verhaal van Corinthians sprak Memphis ook vooral aan. "Ik blijf dicht bij mijn gevoel. Alles in mijn leven heeft een doel. De reden waarom ik hier ben, is eerlijk gezegd voor Corinthians; zij vroegen me immers om naar Brazilië te komen. De energie die ik voelde, de inspanningen van de club, het ontvangst van alle fans; het is iets wat ik nog nooit eerder heb meegemaakt."

'Het Mekka van het voetbal'

Memphis Depay

Vervolgens ging Memphis in op het niveau van de Braziliaanse Serie A. "Je kunt zeggen dat we in Europa op een hoger niveau spelen, maar we moeten erkennen waar het authentieke voetbal vandaan komt. Veel grote sterren komen uit Brazilië. Dit is het Mekka van het voetbal."

"Mijn beslissing om naar Brazilië te komen is er één die veel krachten doet bewegen", vervolgde de aanvaller. "Het gaat mijn begrip te boven. Ik kan niet uitleggen wat ik voel, maar ik ben doelbewust deze kant opgestuurd. God weet waarom, Hij weet dat er een groter doel is. Laten we kijken hoe het uitpakt”, aldus Memphis.

Johan en René reageerden woensdag bij Vandaag Inside ook op de transfer van Memphis Depay naar Corinthians in Brazilië. Bekijk het in de video bovenaan deze pagina!

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.