Terug

Volg Vandaag Inside

Valentijn Driessen: 'PSV op alle fronten afgetroefd, dan kom je er niet op dit niveau'

PSV

Gisteren, 10:48

Valentijn Driessen heeft in een video-item van De Telegraaf teruggeblikt op de pijnlijke avond van PSV in de Champions League op bezoek bij Juventus. De Eindhovenaren gingen dinsdag met 3-1 onderuit.

"Het was het ouderwetse jongens tegen de mannen. En dat had ik toch niet verwacht, zeker omdat PSV zo had uitgekeken naar deze wedstrijd", begint de chef voetbal van De Telegraaf. "Maar op alle fronten afgetroefd. En vooral ook op hardheid, de intensiteit van een wedstrijd spelen, alle duels net verliezen. Net niet de snelheid hebben, net niet genoeg meelopen en dan krijg je een draai om je oren. De uitslag had veel hoger kunnen uitvallen en PSV kwam nog genadig weg met deze uitslag, maar dit is niet wat je verwacht van de Nederlandse kampioen."

Trainer Peter Bosz noemde het spel van zijn elftal onder meer 'slap' en Valentijn is van mening dat Bosz zichzelf dat mag aanrekenen. "Dat is onder ander een taak van de trainer, om de boel wel op scherp te krijgen", vervolgt Valentijn. "Maar je verwacht van spelers, die internationaal toch ook redelijk wat hebben meegemaakt: Luuk de Jong, Schouten, Veerman, dat zij meer brengen. Ook onderling op het moment dat een wedstrijd bezig is, maar een trainer is er ook verantwoordelijk voor."

In tegenstelling tot de Nederlanders bij PSV, maakte de Nederlander Teun Koopmeiners wél een goede indruk bij Juventus op Valentijn. "Als hij nu al Juventus na drie weken bij de hand kan nemen en dat zie je ook. Ze leveren alle ballen bij hem in. Maar ook in de duels... De derde goal van Juventus die komt rechtstreeks bij hem vandaan, omdat hij gewoon Joey Veerman aftroeft. Dat is wat je zoekt. Koopmeiners maakt het iedere week mee, hij heeft iedere week dit soort tegenstanders en bij PSV leek het wel of ze dachten dat ze tegen NEC met tien man moesten voetballen en dan kom je er gewoon niet op dit niveau", aldus Valentijn.

Johan Derksen trok eerder bij Vandaag Inside een harde conclusie over het optreden van PSV'er Joey Veerman in het Champions League-duel met Juventus. Bekijk het terug in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.