Terug

Volg Vandaag Inside

PSV neemt Sergiño Dest definitief over van FC Barcelona

PSV

29 juni 2024, 17:24

PSV neemt Sergiño Dest definitief van FC Barcelona. De landskampioen maakte zaterdagavond bekend dat de vleugelverdediger een contract tot 2028 heeft getekend.

Dest liep in april een zware knieblessure op, waardoor hij de komende maanden nog niet zal aanhaken bij de groepstraining. Directeur voetbalzaken Earnest Stewart noemt dat in het persbericht van de Eindhovenaren dan ook een bijzondere situatie: “We hebben het er intern goed over gehad, maar Sergiño heeft ons afgelopen seizoen dusdanig overtuigd dat we de kans om hem definitief over te nemen niet wilden laten liggen. Hij heeft zoveel kwaliteiten. De nieuwe situatie verandert dat niet.”

De in Almere geboren Dest is blij met het vertrouwen in hem. "Ik heb de club leren kennen als ontzettend warm, zoals ik dat nog nooit ergens heb meegemaakt. Dat zijn belangrijke aspecten voor iemand in mijn situatie en geeft me vertrouwen dat ik hier goed kan revalideren. Ik kijk er enorm naar uit om weer minuten te maken, belangrijk te zijn en titels te pakken."

Dest kwam het afgelopen seizoen 37 wedstrijden in actie voor de Eindhovenaren, waarbij hij goed was voor twee doelpunten en zeven assists.

Peter Bosz vertelde onlangs over het moment waarop Sergiño Dest de groep van PSV vertelde over zijn blessure: "Daarna was er doodse stilte." Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.