Terug

Volg Vandaag Inside

Hancko, De Jong, Pavlidis, Steijn en Veerman genomineerd voor Eredivisie Speler van het Jaar

Binnenlands voetbal

31 juli 2024, 09:41

Vangelis Pavlidis (AZ) en Luuk de Jong (PSV) maken kans om uitgeroepen te worden tot beste speler van vorig jaar seizoen in de Eredivisie. Beide spitsen maakten 29 doelpunten en werden samen topscorer van de competitie. De drie andere genomineerden zijn Dávid Hancko (Feyenoord), Sem Steijn (FC Twente) en Joey Veerman (PSV).

Bij de vrouwen gaat de prijs voor beste speelster van vorig seizoen naar Caitlin Dijkstra (FC Twente), Chasity Grant (Ajax), Romée Leuchter (Ajax), Joëlle Smits (PSV) of Tessa Wullaert (Fortuna Sittard).

Pavlidis stapte deze zomer over naar Benfica. Leuchter speelt komend seizoen voor Paris Saint-Germain, Dijkstra voor VfL Wolfsburg en Wullaert voor Internazionale.

De prijzen worden op maandag 2 september om 20.30 uur uitgereikt tijdens de Eredivisie Awards. Dan wordt ook duidelijk wie vorig seizoen het grootste talent was, wie het mooiste doelpunt maakte en wie de Eredivisie Oeuvre Award wint, een prijs die is bedoeld voor persoonlijkheden die van grote waarde zijn geweest voor het Nederlandse voetbal.

Wim Kieft en Valentijn Driessen waren het onlangs bij Veronica Offside compleet oneens over de prestaties van PSV en Luuk de Jong. Bekijk het in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.