Terug

Volg Vandaag Inside

Van Gaal stuurde Pasveer berichtje na heldenrol van 40-jarige doelman tegen Panathinaikos

Ajax

16 aug 2024, 09:44

Met vijf gestopte strafschoppen en een benutte penalty was Remko Pasveer de grote held van Ajax na een zeldzame serie van 34 pogingen vanaf elf meter tegen Panathinaikos.

Ajax leek het tweeluik met Panathinaikos om een plek in de play-offs van de Europa League in 180 minuten te beslissen, na een nipte zege van vorige week in Athene (0-1). Maar Tetê schoot de Grieken in de 89e minuut naar een verlenging (0-1). Uiteindelijk moesten strafschoppen de beslissing brengen. Pasveer stopte er vijf, waaronder de laatste van oud-Feyenoorder Tonny Vilhena. Hij scoorde zelf ook vanaf elf meter.

Pasveer kreeg na de bizarre strafschoppenserie veel leuke berichtjes op zijn telefoon, zo vertelde hij na afloop. Ook Louis van Gaal, oud-bondscoach en adviseur van Ajax, feliciteerde de doelman, die hij wel mee naar het WK in Qatar nam, maar niet de uiteindelijk verloren strafschoppenserie van de kwartfinale tegen Argentinië liet keepen.

Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.