Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax bevestigt vertrek Rulli naar Olympique Marseille

Ajax

11 aug 2024, 20:19

Ajax heeft de transfer van Gerónimo Rulli naar Olympique Marseille bevestigd. De Argentijnse keeper raakte vorig seizoen geblesseerd en verloor zijn basisplaats aan Diant Ramaj. Voorlopig is Remko Pasveer de eerste doelman van Ajax voor dit seizoen.

"Halverwege het vorige seizoen is Gerónimo helaas geblesseerd geraakt, waarbij hij zijn basisplaats in het eerste elftal is kwijtgeraakt", zei technisch directeur Alex Kroes. "Inmiddels is hij alweer een tijdje fit en behoorde hij onder andere tot de selectie van het Argentijnse elftal op de Olympische Spelen. Daardoor sloot hij later aan bij onze selectie. Bij ons heeft hij te maken met flinke concurrentie en we begrijpen zijn wens om te vertrekken. Wij hebben hem veel succes gewenst bij de voortzetting van zijn carrière in de Ligue 1."

De 32-jarige Rulli stond nog twee jaar bij Ajax onder contract, dat naar verluidt zo'n 4 miljoen euro voor de doelman ontvangt. Olympique Marseille versterkte zich onlangs ook al met keeper Jeffrey de Lange van Go Ahead Eagles. Rulli was een grootverdiener in de selectie van Ajax, dat eerst spelers moet verkopen voordat het voetballers kan aantrekken.

Owen Wijndal, Silvano Vos, Benjamin Tahirovic, Borna Sosa en Naci Ünüvar mogen uitkijken naar een andere club. Wijndal (PSV), Sosa (Torino) en Vos (Stade Reims) zijn de afgelopen week met ploegen in verband gebracht. Chuba Akpom heeft volgens Bild al gesprekken gevoerd met VfB Stuttgart en Wolverhampton Wanderers zou Carlos Forbs nauwlettend in de gaten houden.

Het is ook nog onzeker of Steven Bergwijn bij Ajax blijft. Daniele Rugani, Wout Weghorst en Pablo Rosario zijn doelwitten van Ajax op de transfermarkt.

Valentijn Driessen liet zich in een nieuwe Koffie met Valentijn, een online rubriek van Vandaag Inside, kritisch uit over Ajax-trainer Francesco Farioli: "Daar word je als speler gek van!" Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.