Terug

Volg Vandaag Inside

‘Šutalo wees vijf clubs af en wil niet meewerken aan vertrek bij Ajax'

Ajax

23 juli 2024, 12:15

Ajax wil Josip Šutalo deze zomer nog van de hand doen, maar de verdediger heeft zelf geen oren naar een vertrek. Zo heeft hij volgens Voetbal International al vijf clubs afgewezen om in Amsterdam te kunnen blijven.

Šutalo kende een moeizaam eerste seizoen bij Ajax, waarin hij nauwelijks indruk maakte. Echter zien de Amsterdammers volgens het voetbalmedium nog wel degelijk potentie in de Kroaat, maar bevindt de club zich momenteel niet in de situatie om geduld te hebben. Daarnaast denken zij een andere speler nodig te hebben op zijn positie die leiding kan geven en voor meer stabiliteit kan zorgen. Voor die rol is nu onder andere Daniele Rugani in beeld, maar zijn komst is alleen mogelijk als Šutalo vertrekt.

De Kroaat zou zelf niet van plan zijn om te vertrekken. Hij heeft in gesprek met trainer Francesco Farioli laten weten dat hij liever bij Ajax blijft. Om die reden zou Šutalo OGC Nice, AFC Bournemouth, SS Lazio, AS Roma en Fiorentina al hebben afgewezen, terwijl ook Bologna nu interesse in hem toont.

Ajax zou inzetten op het terugverdienen van zijn transfersom van zo'n twintig miljoen euro, maar voorlopig dwingt Šutalo de Amsterdammers in een moeilijke positie.

Wim Kieft sprak zich onlangs in Veronica Offside uit over Josip Šutalo: "Hij is echt het grootste drama wat Ajax ooit heeft kunnen binnenhalen." Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.