Terug

Volg Vandaag Inside

'Saoedische clubs concreet voor Ajacied Steven Bergwijn'

Ajax

13 juli 2024, 13:41

De kans is aanwezig dat Steven Bergwijn deze zomer vertrekt bij Ajax. De 26-jarige aanvaller staat in de belangstelling van Olympique Marseille, West Ham United en twee niet nader bekende clubs uit Saoedi-Arabië hebben zich concreet bij zijn zaakwaarnemer Nathan van Kooperen (van Muy Manero) gemeld. Dat meldt De Telegraaf.

Francesco Farioli, de nieuwe trainer van de Amsterdammers, heeft vrijdag een gesprek gevoerd met Bergwijn, die de aanvaller graag wil behouden, maar het ook begrijpt als hij een nieuwe stap wil zetten. Farioli heeft grote plannen met Bergwijn, maar beseft ook dat de Oranje-aanvaller samen met Brian Brobbey, Jorrel Hato en Kenneth Taylor een van de weinige spelers is die een grote transferwaarde vertegenwoordigt. En de Amsterdamse club moet verkopen om het elftal op een aantal posities te kunnen versterken.

Ajax verlangt voor Bergwijn een bedrag tussen de 25 en 30 miljoen euro. Zaakwaarnemer Van Kooperen is om een reactie gevraagd, maar wil niet op de geïnteresseerde clubs ingaan. "Ik kan wel bevestigen dat hij een goed gesprek met de trainer heeft gehad en dat hij dat op vakantie nu goed op zich laat inwerken", aldus de spelersmakelaar.

Dick Advocaat liet zich onlangs bij Veronica Offside positief uit over de aanval van Ajax: "Met Brobbey, Bergwijn en Berghuis heb je één van de beste voorhoedes van Europa, hoor!" Bekijk het in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.