Terug

Volg Vandaag Inside

FIFA keurt transfer van Kamaldeen Sulemana naar Ajax af

Ajax

4 sep 2024, 20:59

Kamaldeen Sulemana voetbalt dit seizoen niet voor Ajax. Wereldvoetbalbond FIFA heeft de club laten weten dat de transfer van de 22-jarige Ghanees niet is goedgekeurd.

Ajax wilde de aanvaller huren van Southampton, als opvolger voor de vertrokken Steven Bergwijn. Maar volgens de FIFA is zijn komst niet voor het sluiten van de transfermarkt, maandag om 23.59 uur, aangemeld. "Ajax heeft zojuist van de FIFA te horen gekregen dat de beoogde transfer niet is goedgekeurd", laat de club weten. "Dat is een teleurstelling, maar we hebben begrip voor de beslissing."

Ajax werd maandag enigszins verrast door een bod van Al-Ittihad op Bergwijn. De club uit Saudi-Arabië was op zoek naar een linksbuiten, maar had meerdere spelers voor die positie achter de hand. Uiteindelijk bereikten Ajax en Al-Ittihad een akkoord over een transfersom van 21 miljoen euro voor de 35-voudig international.

Voor trainer Francesco Farioli is het belangrijk dat er een vervanger voor Bergwijn komt, omdat hij met Carlos Forbs al een linksbuiten naar Wolverhampton heeft zien vertrekken. Hij heeft nu met Mika Godts nog maar een linksbuiten in zijn selectie.

Ajax moest snel handelen en kwam uit bij een oude bekende. Sulemana was drie jaar geleden ook al in beeld bij de nummer 5 van afgelopen seizoen in de Eredivisie, maar koos toen voor Stade Rennes. Die Franse club verkocht hem vorig jaar voor 25 miljoen euro aan Southampton.

Ajax dacht dat het alle documenten voor de komst van Sulemana op de valreep bij de KNVB en FIFA had ingeleverd. "Maar daar is toch discussie over ontstaan", erkende technisch directeur Alex Kroes dinsdag in een gesprek met Ajax TV. "Of het nu net voor of net na de deadline is geweest. Dat is vervelend. Als je niet in control bent, dan moet je afwachten en zien wat je overkomt. Als dit het is, dan is dit het. Punt."

Ajax slaagde er maandagavond ook niet om met het geld voor Bergwijn aanvallende middenvelder Mike Trésor van Burnley te huren. De oud-speler van NEC en Willem II wilde graag naar Amsterdam komen, maar Ajax wilde niet aan de huursom van de Engelse club voldoen. Ajax gaat nu onderzoeken of het nog een transfervrije speler wil aantrekken. "Er is een hele groep clubloze spelers met soms veel talent en kwaliteit die om een of andere reden niet onder contract staan", zei Kroes. "En als we de juiste persoon niet vinden, dan houden we ons geld op zak. Dan doen we het met de mannen die hier zijn." Foto: Graham Hunt/ProSports/Shutterstock (14438403gp)

René van der Gijp bekeek dinsdagavond bij Vandaag Inside de transfer van Steven Bergwijn naar Saudi-Arabië van de positieve kant: "Dit is krankzinnig!" Bekijk het in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.