Terug

Volg Vandaag Inside

Berghuis haalt uit naar Mislintat: ‘Dat heeft hij totaal niet begrepen!’

Ajax

13 juli 2024, 19:41

Steven Berghuis heeft zich na afloop van het gewonnen oefenduel tegen Rangers FC (2-1) in gesprek met Ziggo Sport kritisch uitgelaten over voormalig technisch directeur bij Ajax, Sven Mislintat.

Berghuis was het afgelopen seizoen niet echt te spreken over het aankoopbeleid van Sven Mislintat bij Ajax. In gesprek met Ziggo Sport komt hij daar nu op terug: "Ik vind dat Sven Mislintat vooral te werk is gegaan als scout, maar als technisch directeur moet je een selectie samenstellen met verschillende kwaliteiten die op elkaar afgestemd zijn. Daarin heb je creativiteit, mentaliteit en de winnaarsmentaliteit nodig. Je hebt zoveel verschillende dingen nodig dat uiteindelijk samen een kampioensteam kan worden. Dat heeft hij totaal niet begrepen vind ik."

"Dat is geen persoonlijke aanval naar de kwaliteiten van onze spelers individueel en ook niet die hij heeft gehaald", gaat Berghuis verder. "Alleen moet je het wel samenbrengen als technisch directeur en die jongens voorwaarden bieden, zodat ze kunnen slagen en dat is niet gebeurd."

Berghuis kwam zaterdagmiddag na lange tijd weer in actie voor Ajax in het oefenduel met Rangers FC.

René van der Gijp moest onlangs in Vandaag Inside lachen om reclames met Sven Mislintat in de hoofdrol. Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.