Terug

Volg Vandaag Inside

Alex Kroes: 'Als Ajax niet minimaal derde wordt, heb ik gefaald!'

Ajax

25 juli 2024, 11:30

Alex Kroes is via de clubkanalen van Ajax helder over zijn doelstelling voor aankomend seizoen. De technisch directeur wil koste wat het kost derde worden in de Eredivisie, anders heeft hij naar eigen zeggen 'gefaald'.

"Heel simpel: zo snel mogelijk naar de Champions League toe", begint Kroes in gesprek met Ajax TV over de doelstelling. Of dat komend seizoen al moet? "Moeten is een heel groot woord. Wij willen het absoluut. Persoonlijk vind ik ook dat wij minimaal derde moeten worden in de Eredivisie, maar mijn ambitie ligt veel hoger."

Volgens Kroes hebben PSV en Feyenoord dit jaar een gelijkwaardige begroting qua spelers en salarissen als Ajax, alleen is hun uitgangspositie prettiger. "Wij moeten, bij wijze van spreken, eerst tien spelers verkopen om er vijf binnen te kunnen halen en als we er maar zes weten te verkopen kunnen we er maar twee binnen halen. Dus dat is echt een andere uitgangssituatie. Financieel heeft Ajax nog wel meer om uit te geven dan clubs als AZ en FC Twente, dus in alle redelijkheid, als wij geen derde worden heb ik gefaald. Die verantwoordelijkheid durf ik daarin wel te pakken."

Chris Woerts sprak zich eerder in Koffie met Chris uit over Alex Kroes: "Hij heeft in z'n eerste week bij Ajax geen vrienden gemaakt." Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.