Terug

Volg Vandaag Inside

Alex Kroes: 'Als wij voor 100 miljoen verkopen, kunnen we ongeveer voor 40 miljoen herinvesteren'

Ajax

25 juli 2024, 10:42

Technisch directeur Alex Kroes heeft op de clubkanalen van Ajax een inkijkje gegeven in de uitdagende transferzomer van de Amsterdamse club.

"Als wij voor 100 miljoen verkopen, kunnen we ongeveer voor 40 miljoen herinvesteren," begint Kroes. "Als je kijkt naar het salarishuis, moeten wij ongeveer 35 procent terug in salarislasten. Dus even heel simpel gesteld: stel je zou niemand kunnen verkopen en niemand kunnen kopen, dan zijn we er niet. Dan hebben we onze financiële doelstelling niet gehaald."

"Er moeten uiteindelijk gewoon spelers weg, om terug te gaan in salarislasten," vervolgt de technisch directeur. "En dat is niet eenvoudig. "Als je tien spelers verkoopt, heb je ongeveer de ruimte om er vier in te brengen. Dat is passen en meten, zoals je wel begrijpt."

Kroes concludeert: "Het is absoluut een must om spelers kwijt te raken. Voor de continuïteit op lange termijn van Ajax is dat mega-belangrijk. Als je twee jaar achter elkaar geen Champions League haalt, en je hebt je salarishuishouding niet flexibel ingericht, dan is het derde jaar heel erg uitdagend. Ik wil ook niet zielig doen, het is gewoon de situatie waar we in zitten, en we moeten zorgen dat we eruit komen met z'n allen."

Chris Woerts vertelde in Koffie met Chris, een online rubriek van Vandaag Inside, dat Alex Kroes geen vrienden heeft gemaakt in z'n eerste week bij Ajax. Bekijk het in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.