Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax wint nipt van Heerenveen tijdens seizoensstart

Ajax

11 aug 2024, 18:57

Ajax is het nieuwe seizoen van de Eredivisie begonnen met een nipte zege. De club was voor eigen publiek te sterk voor sc Heerenveen (1-0). Kristian Hlynsson maakte vlak voor rust het enige doelpunt.

Ajax was vooral na rust veel beter dan de Friese ploeg van trainer Robin van Persie. Maar het duel bleef spannend omdat de thuisploeg het krachtsverschil niet met een tweede treffer wist uit te drukken. Vergeleken met de uitwedstrijd van donderdag met Panathinaikos stonden er zes andere spelers aan de aftrap bij Ajax.

Debutant Dies Janse, Anton Gaaei, Sivert Mannsverk, Branco van den Boomen en Hlynsson kregen de voorkeur boven Devyne Rensch, Jorrel Hato, Jordan Henderson, Kian Fitz-Jim, Kenneth Taylor en Carlos Forbs. Trainer Francesco Farioli vond ook Brian Brobbey en Bertrand Traoré nog niet klaar voor een basisplaats. Steven Bergwijn is geblesseerd en moest ook nog een schorsing uitzitten.

Taylor, Forbs Henderson, Traoré en Brobbey vielen in de tweede helft in bij de thuisploeg, die in tegenstelling tot veel duels in het vorige seizoen nauwelijks een kans weggaf.

Valentijn Driessen liet zich in een nieuwe Koffie met Valentijn, een online rubriek van Vandaag Inside, kritisch uit over Ajax-trainer Francesco Farioli: "Daar word je als speler gek van!" Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.