Terug

Volg Vandaag Inside

Mislukte moordaanslag op Donald Trump tijdens campagnebijeenkomst

Amerika

14 juli 2024, 07:30

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump is zaterdagavond lichtgewond geraakt bij een schietpartij tijdens een campagnebijeenkomst in Butler, in de Amerikaanse staat Pennsylvania. Hij is door zijn beveiligers onmiddellijk van het podium gehaald en naar een medische post gebracht voor onderzoek. Hij zou een bebloed oor hebben gehad. Onder het publiek heerste paniek. Trump stak zijn vuist omhoog terwijl hij het podium verliet.

Volgens Amerikaanse media is de schutter en één persoon in het publiek gedood. Volgens enkele getuigen stond de schutter op een dak. Een andere persoon zou zwaargewond zijn geraakt. Het is nog niet bekend wat het mogelijke motief van de schutter was. Volgens Amerikaanse media wordt de schietpartij onderzocht als moordaanslag. De geheime dienst doet onderzoek.

President Biden heeft het schietgeweld veroordeeld en zijn campagne stilgelegd. Hij zei "dankbaar te zijn dat het goed gaat" met Trump. Ook politici in de Europese Unie spraken hun afkeuring uit, onder wie PVV-fractieleider Geert Wilders die zei "Pray for Trump" (Bid voor Trump) op X.

Raymond Mens reageerde tegenover Hart van Nederland op de aanslag. Bekijk de beelden bovenaan deze pagina!

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.