Terug

Volg Vandaag Inside

Jack van Gelder pleit voor vredesmars in Nederland: 'Het symbool dat we met elkaar voor vrede zijn'

Binnenland

13 aug 2024, 12:10

Jack van Gelder pleitte maandagavond in De Oranjezomer voor een vredesmars in Nederland vanwege de velen conflicten in de wereld. (Zie video hierboven.)

Naast de oorlog tussen Gaza en Israël wil Jack benadrukken dat er nog veel meer conflicten in de wereld zijn. "Als je ziet wat er op dit moment in Bangladesh gebeurt, in India gebeurt, in Nigeria gebeurt, in Soedan gebeurt en wat er met de Jezidi's gebeurt. Dat is verschrikkelijk. Ik zou zo graag een grote vredesmars willen, zodat we in ieder geval het symbool geven dat we met elkaar voor vrede zijn in plaats van dat we met tegenstellingen bezig zijn. Ik loop zeker mee." Dan richt Jack zich tot Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam, die ook aan tafel zit: "En ik hoop dat u dan vooroploopt met nog een aantal belangrijke mensen."

Aboutaleb reageert op de suggestie van Jack door te zeggen dat hij geen demonstrant is, maar voor een vredesmars een uitzondering wil maken: "Ik denk dat het heel belangrijk is dat wij in Nederland met alle loyaliteiten die wij hebben van landen waar we vandaan komen of waar we een affiniteit mee hebben toch zeggen: Wij willen niet dat die ellende onze kant op komt. Wij zijn hier juist om tegen die partijen te zeggen: Waar ben je nou in hemelsnaam mee bezig? Stop ermee, ga met elkaar in gesprek. Zorg dat er vrede komt, mensen willen eten en drinken, onderwijs en goede zorg. Als die demonstratie morgen komt, loop ik mee."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.