Terug

Volg Vandaag Inside

Ali B richt zich in slotpleidooi tot rechters: 'U bent mijn laatste hoop'

Binnenland

14 juni 2024, 20:13

Ali B heeft vrijdag aan het slot van de inhoudelijke behandeling van zijn zedenzaak het woord gericht tot de rechters. "U bent mijn laatste hoop op rechtvaardigheid en objectiviteit. Hopelijk wordt u niet meegesleept door emoties", zei de rapper. Aan de slachtoffers liet hij weten: "Mijn deur staat altijd open." (zie video)

B. stelde dat hij de zaak "heel verdrietig vindt voor iedereen, voor de aangeefsters en hun familie". De rapper herhaalde nog eens dat hij zelf ook al 2,5 jaar in een "emotionele rollercoaster" zit en gaf aan dat hij ten tijde van het vermeende misbruik nooit een negatief signaal heeft gehad van zijn slachtoffers.

"Ik heb geen signalen gezien. Tien jaar geleden niet en zes jaar geleden ook niet. Ik kan die signalen niet bewijzen die er over en weer waren en die vrouwen ook niet. Niemand kan iets uit die signalen halen. Daar moet ik het mee doen", zei de rapper emotioneel.

In de rechtbank in Haarlem stond Ali B drie dagen lang terecht voor vier zedenfeiten met drie vrouwen, onder wie een ex-kandidaat van The Voice of Holland en zangeres Ellen ten Damme. Het Openbaar Ministerie eiste vrijdag een celstraf van drie jaar. De uitspraak volgt op 12 juli.

Na afloop van de zedenzaak reageerde Ali B nog voor de camera van Shownieuws. Bekijk het in onderstaande video.

Ali B reageert na afloop van zijn zedenzaak
2:26
Ali B reageert na afloop van zijn zedenzaak

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.