Terug

Volg Vandaag Inside

Paralympisch goud voor zwemster Bruinsma op 400 meter vrije slag

Overige sporten

30 aug 2024, 19:17

Parazwemster Liesette Bruinsma heeft bij de Paralympische Spelen in Parijs goud veroverd op de 400 meter vrije slag. De 23-jarige blinde zwemster bleef de Chinese Zhang Xiaotong en Daria Paloekianenko uit Rusland voor in de klasse S11.

Het is de derde olympische titel voor Bruinsma, die op de Spelen van Rio de Janeiro in 2016 op hetzelfde nummer en op de 200 meter wisselslag goud veroverde. Op de Spelen van Tokio in 2021 haalde Bruinsma zilver op de 400 meter vrije slag.

Kort daarvoor zorgde Rogier Dorsman voor de eerste Nederlandse zwemmedaille op de Paralympische Spelen. Hij veroverde op de 400 meter vrije slag in de klasse S11 zilver. Hij moest alleen David Kratochvil uit Tsjechië voor zich dulden. Dorsman won op de Spelen van Tokio nog goud op dit nummer.

Eerder in De Oranjezomer vertelde para-atleet Joël de Jong over zijn team, en de bijzondere rol van prothesemaker Ronald Hertog. Bekijk het terug in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.