Terug

Volg Vandaag Inside

Nederlandse paralympiërs sluiten medailleklassement af op vierde plaats

Overige sporten

8 sep 2024, 16:58

De Nederlandse equipe heeft de Paralympische Spelen van Parijs afgesloten met de vierde plaats in het medailleklassement. Op de slotdag veroverden de rolstoelbasketbalsters de 27e gouden medaille. Dat zijn er twee meer dan in Tokio, toen Nederland het toernooi afsloot op de vijfde plek.

Naast de 27 gouden plakken waren er ook 17 zilveren en 12 bronzen medailles voor Nederlandse atleten, waarmee het totaal uitkwam op 56. In Tokio waren dat er 59. Nederland houdt Brazilië, dat 25 keer goud veroverde, achter zich. Het was daarmee de succesvolste paralympische deelname voor Nederland sinds 1988 in Seoul.

China leidt net als drie jaar geleden het klassement, ditmaal met 94 gouden medailles. Groot-Brittannië (49) en de Verenigde Staten (36) volgen. In Tokio moest Nederland ook Rusland nog voorlaten. Vanwege de inval in Oekraïne was Rusland niet als land vertegenwoordigd in Parijs.

Eerder in De Oranjezomer vertelde para-atleet Joël de Jong over zijn team, en de bijzondere rol van prothesemaker Ronald Hertog. Bekijk het terug in de video bovenaan deze pagina.

Foto: Mika Volkmann DBS 202408027-20240908

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.