Terug

Volg Vandaag Inside

Femke Bol wint in finale Diamond League overtuigend 400 meter horden

Overige sporten

14 sep 2024, 22:11

Femke Bol heeft op de Memorial Van Damme in Brussel overtuigend de 400 meter horden gewonnen. Ze noteerde in het Koning Boudewijnstadion een tijd van 52,45. De Amerikaanse Anna Cockrell kwam 1,26 later over de meet. Shiann Salmon uit Jamaica noteerde de derde tijd: 53,99.

Bol maakte het verschil in het tweede deel van de race. Na de laatste horde nam ze afstand van de concurrentie, waarna ze juichend over de finish kwam. Bij de meet nam ze een bos bloemen in ontvangst als winnares van de Diamond League Final.

De 24-jarige Bol had in Brussel niet te maken met haar grote concurrente Sydney McLaughlin-Levrone uit de Verenigde Staten. De Amerikaanse deed in het Koning Boudewijnstadion niet mee op de 400 meter horden, maar loopt in Brussel de 200 en 400 meter.

René liet zich eerder in Vandaag Inside al uit over een overwinning van Femke Bol op de 400 meter horden: 'Bizar goed!'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.