Terug

Volg Vandaag Inside

Sifan Hassan verovert olympisch brons op de 5000 meter

Olympische Spelen

5 aug 2024, 21:34

Sifan Hassan is met een medaille begonnen aan haar unieke missie op de Olympische Spelen van Parijs. De 31-jarige Nederlandse topatlete liep in het Stade de France naar het brons op de 5000 meter. Ze moest in de finale Beatrice Chebet en Faith Kipyegon uit Kenia voor zich dulden.

Drie jaar geleden in Tokio won Hassan nog het goud op deze afstand. Ze doet in Parijs ook nog de 10.000 meter en de marathon. Nooit eerder liep een vrouwelijke atlete deze drie afstanden op de Spelen.

Chris Woerts vertelde onlangs bij De Oranjezomer wat Nederlandse sporters verdienen als ze een medaille winnen op de Olympische Spelen in Parijs. Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/2408022001

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.