Terug

Volg Vandaag Inside

Ongeloof bij Bol over 'slechte dag op slechtst denkbare moment': 'Ik begrijp het gewoon niet'

Olympische Spelen

9 aug 2024, 09:22

Femke Bol tast volledig in het duister over haar mislukte olympische finale op de 400 meter horden. "Ik begrijp het gewoon niet. Ik voelde me sterk en was er klaar voor om mijn beste race ooit te lopen, maar vanaf horde zeven sloeg de verzuring al toe", vertelde ze in de catacomben van het Stade de France.

Bol kon de verwachtingen niet waarmaken in de finale waar ze twee jaar lang naar had uitgekeken. Haar duel met grote rivale Sydney McLaughlin-Levrone liep uit op een deceptie. De Amerikaanse won in een wereldrecord van 50,37, wereldkampioene Bol verspeelde met volgelopen benen in de laatste meters nog het zilver aan de Amerikaanse Anna Cockrell.

"Ik heb niet vaak een slechte dag, maar dit was er denk ik een. Helaas op het slechtst denkbare moment. Ik snap gewoon niet hoe ik zo'n slechte race heb kunnen lopen. Brons winnen op een slechte dag, daar mag ik dan nog wel trots op zijn."

Er was eerst tegenzin om de ereronde te lopen, maar ze deed het toch. "Ik heb toch een medaille. Als ik het niet had gedaan, zou ik het mezelf later niet vergeven. Het was ook wel echt bijzonder om de helft van het stadion in het oranje te zien."

Die massale steun ontroerde haar zichtbaar. "Om na een slechte race een staande ovatie te krijgen van zoveel Nederlanders, is echt bijzonder", zei ze met tranen in haar ogen.

Chris Woerts sprak zich donderdagavond in De Oranjezomer uit over Femke Bol: "Zij is de enige uit de Nederlandse ploeg die miljonair zal worden." Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.