Terug

Volg Vandaag Inside

Nederlandse handbalsters verslaan ook Hongarije en gaan als nummer twee naar kwartfinales

Olympische Spelen

3 aug 2024, 11:54

De Nederlandse handbalsters hebben de groepsfase van de Olympische Spelen afgesloten met een overwinning op Hongarije (30-26). De ploeg van bondscoach Per Johansson was voor het duel al zeker van een plek in de kwartfinales.

Oranje eindigde als tweede in de poule, achter Frankrijk. Ook Hongarije was al zeker van een plaats bij de beste acht van het olympisch toernooi.

Lois Abbingh scoorde zeven keer voor Nederland. Angela Malestein trof zesmaal doel. Estavana Polman tekende voor drie treffers. Zij liep een pinkblessure op tijdens het vorige groepsduel met Brazilië. Nederland leidde bij rust met 19-16.

Rinka Duijndam viel geblesseerd uit bij Oranje, na een harde botsing met de Hongaarse Anna Albek. Oranje weet nog niet wie dinsdag de tegenstander in de kwartfinale wordt. Noorwegen, Zweden of Denemarken komen zaterdagavond nog in actie in de andere poule van het olympisch handbaltoernooi.

Handbalster Estavana Polman was onlangs te gast bij De Oranjezomer en kon een actie van het aanwezige publiek niet geloven. "Ga je hiervoor klappen?!" Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.