Terug

Volg Vandaag Inside

Verstappen woest door strategie Red Bull: 'Ik snap er helemaal niks van!'

Formule 1

21 juli 2024, 18:31

Max Verstappen heeft zich in gesprek met Viaplay woedend uitgelaten over de strategie van Red Bull tijdens de Grand Prix van Hongarije, waardoor de coureur genoegen moest nemen met een vijfde plaats.

"Het is gewoon een hele slechte wedstrijd. Alles ging fout en de strategie was slecht", begint Verstappen. Hij werd tijdens de race ingehaald door Lewis Hamilton en Charles Leclerc door de pitstopstrategieën van Red Bull, iets waar hij bijzonder kritisch over is. "Ik snap er helemaal niks van eigenlijk. Het is gewoon heel slecht."

Verstappen en race-engineer Gianpiero Lambiase hadden tijdens de Grand Prix constant woordenwisselingen met elkaar over de boardradio. "Omdat ik ook weer dom commentaar terugkrijg op de radio", zegt Verstappen daarover. "In plaats van dat ze misschien toegeven dat het niet ideaal was, gaan er dan ook nog tegen in. Dat is voor mij dan helemaal de druppel."

Verstappen vond dat Hamilton hem bij de inhaalactie aan het einde van de race ook te weinig ruimte gaf. De Mercedes raakte de Red Bull die daardoor met de achterkant werd gelanceerd en vervolgens doorschoot. "Ik remde redelijk laat, maar ook niet bizar laat. Ik zette mijn auto aan de binnenkant ernaast om hem uit te remmen, maar hij bleef naar rechts komen."

Sander de Kramer vertelde vorige week in De Oranjezomer dat hij bezit is van een band van Max Verstappen: "Waarmee hij in 2021 kampioen is geworden!" Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.