Terug

Volg Vandaag Inside

Verstappen uit frustraties richting Red Bull Racing: ‘Moeten een paar mensen wakker worden’

Formule 1

20 juli 2024, 21:45

Max Verstappen wist in de kwalificatie van de Grand Prix van Hongarije opnieuw geen poleposition af te dwingen. De Nederlander start hierdoor zondag (15:00) achter Lando Norris en Oscar Piastri (beiden McLaren) op P3. De coureur uit tegenover De Telegraaf zijn frustratie: "Het is gewoon weer niet goed genoeg..."

Verstappen had meer verwacht van de aanpassingen aan zijn RB20: "De updates werken wel, maar ik denk niet dat het de stappen heeft opgeleverd die we hadden willen zetten. McLaren staat hier op één en twee, dan is het duidelijk dat de auto als een kogel gaat. Bij ons is het anders. Het is lastig om een goede balans te vinden."

De gebreken aan de racewagen vragen het uiterste van Verstappen: "Ik denk dat ik meer op de limiet moet rijden dan vorig jaar. En dan denk ik dat mijn ronde op zich goed was. Je moet ook niet vergeten dat Lando maar één setje nieuwe banden had. Het was daarom denk ik een vertekend beeld, ik denk dat het gat groter is en dat dat ook het probleem gaat zijn in de race."

Verstappen staat nog altijd aan kop in het WK-klassement, maar wil daar niets van weten: "Ik ben gefrustreerd en niet blij met hoe het gaat. Dan weet ik dat het op deze manier nog twaalf lange wedstrijden kunnen gaan worden. McLaren is de laatste weken altijd snel geweest. Of het nu warm of koud was, op welk circuit dan ook. We worden telkens verslagen op pure snelheid."

De coureur kijkt kritisch naar zijn eigen team: "Ik denk dat sommige mensen misschien wel een beetje wakker moeten worden. Het is niet allemaal heel slecht, maar als je wereldkampioen wil worden moet het wel beter gaan dan dit.”

Sander de Kramer liet onlangs bij De Oranjezomer een bijzonder item uit zijn 'rariteitenkabinet' zien: hij is in het bezit van een band van Max Verstappen, waarmee hij in 2021 wereldkampioen werd. Bekijk het in de video bovenaan deze pagina!

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.