Terug

Volg Vandaag Inside

Tsunuda aast op stoeltje naast Verstappen: 'Ik vind dat ik een kans bij Red Bull verdien'

Formule 1

18 juli 2024, 20:12

Yuki Tsunoda heeft een open sollicitatie gedaan naar de positie van tweede coureur bij Red Bull. Hij is op dit moment in dienst van RB, het zusterteam van het grote Red Bull.

"Ik vind dat ik een kans bij Red Bull verdien", gaf Tsunoda aan. "Het lijkt me geweldig om tegen de topteams om de hogere posities en zelfs tegen Max te strijden. Maar uiteindelijk nemen andere mensen de beslissingen. Ik heb daar geen controle over."

Verstappen

Red Bull-coureur Max Verstappen hoopt dat nieuwe upgrades voor zijn bolide positief gaan uitpakken tijdens de aankomende Grote Prijs van Hongarije. De Nederlandse wereldkampioen in de Formule 1 wil zijn leidende positie in het WK-klassement daarmee verder verstevigen. Hij staat momenteel op 255 punten, achtervolger Lando Norris (McLaren) op 171.

"We hebben al eerder wat aanpassingen gedaan, maar dat was niet bijzonder groots, dus dit zijn grotere. Het wordt een heel belangrijk weekend", aldus de drievoudig wereldkampioen tegen de verzamelde pers.

Verstappen is van mening dat de Red Bull-bolides nog sneller moeten worden om de leiding in de WK-klassementen te behouden. "Dat kun je zo zeggen ja. Als deze upgrades ons geen goede rondetijden opleveren, weet ik niet hoe de rest van het seizoen zal verlopen, maar tegelijkertijd weet ik ook niet wat de andere teams dan gaan doen. We richten ons dus gewoon op onszelf."

Sander de Kramer liet onlangs bij De Oranjezomer een bijzonder item uit zijn 'rariteitenkabinet' zien: hij is in het bezit van een band van Max Verstappen, waarmee hij in 2021 wereldkampioen werd. Bekijk het in de video bovenaan deze pagina!

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.