Terug

Volg Vandaag Inside

Video: Koning Willem Alexander richt zich tot Oranje-fans: 'Daar kan je echt trots op zijn!'

EK voetbal

20 juni 2024, 10:14

Koning Willem-Alexander heeft woensdag de helikopteroefening TAC Blaze bezocht in het Verenigd Koninkrijk. De koning vloog zelf mee in een Apache gevechtshelikopter om een indruk te krijgen van een trainingsvlucht. De Telegraaf bracht de vlucht van de koning in beeld.

De koning kreeg op Carlisle Airport uitleg over het doel en belang van de oefening en sprak ook onder meer met gevechtsvliegers en medewerkers van ondersteunende diensten over hun werkzaamheden.

De oefening van het Defensie Helikopter Commando staat in het teken van trainen in tactisch laagvliegen bij radardreiging en het ontwijken van vijandelijke radarsystemen. Aan de oefening nemen in totaal tien Apache gevechtshelikopters en Chinook en Cougar transporthelikopters deel, met daarbij een luchtmachtdetachement van zo'n vierhonderd militairen. Daarnaast wordt de oefening ondersteund door luchtmachtreservisten en militairen van 11 Luchtmobiele Brigade.

(Tekst gaat verder onder de video.)

Tot slot blikte de koning in gesprek met De Telegraaf ook nog vooruit naar de EK-topper tussen het Nederlands elftal en Frankrijk en richtte hij zich kort tot de Oranje-fans. "Zet hem op, maak er een hele mooie pot van. Laat de televisiekijker in Nederland genieten, laat de mensen in het stadion genieten."

"En ik heb ook nog een bericht aan alle fans, zoals in Hamburg, hoe ze zich gedragen hebben. De hele wereld ziet dat de Nederlandse fans zich heel keurig gedragen. Daar kan je echt trots op zijn", aldus Koning Willem-Alexander in de onderstaande video.

Cody Gakpo was na afloop van de 2-1 zege van Oranje op Polen lovend over de Oranje-fans. Bekijk zijn reactie terug in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.