Terug

Volg Vandaag Inside

Van Hanegem prijst Oranje-international: 'Niet veel spelers zijn daartoe in staat'

EK voetbal

3 juni 2024, 09:17

Willem van Hanegem heeft in zijn column voor het Algemeen Dagblad gereageerd op de Champions League-finale tussen Borussia Dortmund en Real Madrid (0-2).

"Tijdens de finale van de Champions League dacht ik weer aan Teun Koopmeiners. Hij liet zijn beste voetbal zien in een Europese finale, waar alle ogen op zijn gericht. Dat is knap, want er zijn niet veel spelers die daartoe in staat zijn," prijst Van Hanegem de Oranje-international. "Zelfs Toni Kroos en Jude Bellingham speelden zaterdagavond op Wembley voor hun kwaliteiten erg matig.

De Kromme constateert dat naast Koopmeiners ook andere Nederlandse spelers beter zijn geworden in de Serie A: "Ik vind de rol van een trainer nog altijd overtrokken, hoor. Maar ik constateer wel dat jongens die vanuit Nederland naar Italië zijn vertrokken, écht beter zijn geworden. Tijjani Reijnders bij AC Milan, Marten de Roon en Teun Koopmeiners bij Atalanta, Denzel Dumfries en Stefan de Vrij bij Internazionale. Eerder al Jerdy Schouten bij Bologna. Joshua Zirkzee laat het daar ook zien."

Waar Koopmeiners indruk maakte op Van Hanegem, ging een andere Nederlandse speler juist in de fout in een Europese finale: "Voor Ian Maatsen was het erg vervelend dat hij de 2-0 zo weggaf," doelt Van Hanegem op de fout in de Champions League-finale. "Maar die gozer had een paar maanden geleden nooit kunnen bedenken dat hij nu al op dit podium actief zou zijn. En bijna had hij de prijs gepakt."

Jack van Gelder denkt dat Teun Koopmeiners een belangrijke steunpilaar kan worden voor het Nederlands Elftal. Dat vertelde hij onlangs bij De Oranjezomer. Bekijk het in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.